Rebarborový koláč

21. května 2015 v 13:44 | Zdenka |  Dobroty

Rebarbora se docela rozrůstá a tak jsem sklízela, než aby ji sežraly slimáci....Recept na rebarborový chessecake jsem viděla myslím na čarujeme, ale hledat se mi ho nechtělo :-) Spodní těsto jsem udělala vločkové, recept z Lidlu od Markéty:
150g vloček
170g třtinového cukru (dala jsem asi 110g)
130g másla
1-2 banány
1 lžička skořice
130g pol. mouky (použila jsem celozrnou)
7g prášku do pečiva

Těsto bylo hodně lepivé, ani odpočinek v lednici nepomohl :-D

Rebarboru jsem povařila s dvěma lžícemi cukru...


...nalila na těsto a zalila tvarohem, riccotou, zakysanou smetanou, 3 lžíce cukru třtinového a dvěma vejci, vše jsem ušlehala dohromady...


...a už se peče...



...Julie má další oblíbenné místo :-))


A hotovo :-)





A ještě jedna čepička :-)


Mějte se krásně :-)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. května 2015 v 15:11 | Reagovat

Kdysi jsem dělávala rebarborový drobenkový koláč. Nyní už nemám vlastní rebarboru, tak nedělávám. Julie je pěkný pomocník. :-)

2 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 21. května 2015 v 16:59 | Reagovat

[1]:To se ti vůbec nedivím, ta cena za rebarboru v obchoďáku, to je hrůza :-)
Stále mi pomáhá :-D  :-D

3 Jana Jana | Web | 21. května 2015 v 19:26 | Reagovat

Zdeni, koláč vypadá lákavě. S rebarborou nemám vůbec žádné zkušenosti, ale všechno je jednou poprvé. :-) Třeba někdy vyzkouším. Díky.

4 Martia Martia | Web | 21. května 2015 v 20:03 | Reagovat

rebarbora mě na zahrádce chybí...mnam dala bych si hned :o)
Máš Zdeni úžasnou troubu ;-) a Jůlie je pohodářka :-D
měj se skvěle... :-)

5 Ajka Ajka | Web | 21. května 2015 v 22:45 | Reagovat

Na rebarborový se taky chystám ;-)  :-)

6 Blanka Blanka | E-mail | Web | 21. května 2015 v 23:17 | Reagovat

Zdeni,vůbec netuším,kdy naposledy jsem měla rebarborovou buchtu.
Už je to spousta let.
Rebarboru na zahradě nemám,myslím,že by potřebovala spoustu místa a to už bohužel nemám.
Čepička se ti moc povedla

7 Zdenka Zdenka | E-mail | 22. května 2015 v 7:07 | Reagovat

[3]:Jani, já ji taky poprvé dusila :-) Do včera jsem ji na všechno dávala syrovou :-) Já mám tu její kyselost moooc ráda ;-)  :-)  :-)

[4]: Marti, já ji ještě loni měla docela malinkou, až letos se začala rozrůstat, mám ji teprve třetí rok, dostala jsem ji :-) Trouba je taky Ikea :-D

[5]: Já mám ráda všechno s rebarborou :-)

[6]: Blani, v obchodě stojí pár stonku 40 Kč :-! , jsem ráda, že ji mám, máme ji rády ;-)  :-)  :-) Loni mi ji přítel trošku posekal, tak až letos narostla :-)  :-)
Čepička byla na zakázku, dcera si zase objednala pro kamarádky nenarozené mimi, radši dělám, když ty míry znám :-D  :-D

8 Maryša Maryša | E-mail | 22. května 2015 v 14:56 | Reagovat

Zdeni, rebarboru nemám, časem a koláč vypadá túze jedle :-D, máš malou, ale moc útulnou kuchyňku, kočička si pěkně ustlala a je v klidu :-D. Čepička se Ti povedla. Měj prima víkend Maryša :-)

9 Zdenka Zdenka | E-mail | 22. května 2015 v 15:12 | Reagovat

[8]: Maryško, mě dá možná ještě na jeden koláč, až ten zbytek povyroste :-D Kuchyňka je malá jako celý domeček, no ještě mám naproti kousek se dřezem :-D A kočička ta už si ustele kdekoliv 8-) Děkuji, taky měj hezký víkend, já budu v práci ;-)  :-)  :-)

10 Zdena Zdena | Web | 22. května 2015 v 16:00 | Reagovat

Zdeni, díky fotečkám jsem dostala velikou chuť na rebarborový koláč,utíkám na zahradu jak ta moje vypadá :-)
Čepička je úžasná a Jůlinka je pohodářka viď. Přeji ti pěkný víkend- pracovat budeme spolu i mně čeká pracovní  :-?

11 Zdenka Zdenka | E-mail | 22. května 2015 v 16:28 | Reagovat

[10]:Tak co, taky budeš péct ;-)  :-)  :-) Hlavně, aby mimi byla :-D  :-D To jo Jůlii naprosto nic nerozhází :-)  :-) Tak to máme obě bezva víkend ;-)  :-)  :-)

12 Beallara Beallara | Web | 23. května 2015 v 7:08 | Reagovat

Lepivé...no to dělá celozrnná mouka, nedávno jsem se pustila do mrkvových sušenek / luxusní,fakt dobrůtka /, přidala jsem žitnou mouku a vykrajování se rovnalo očistci, jenže výsledek stál za to, jen nevydržel :D  :D
Julinka dodržuje nařízení, že ve správné kočičí domácnosti musí být chlupy skutečně všude :D  :D  :D  :D

13 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 23. května 2015 v 19:18 | Reagovat

[12]: No tak sem s receptem :-D  :-D , to víš mi s tím zdravým mlsáním :D  :D Celozrnná mouka řídne, já vím co jsem se vždycky natrápila u špalíčků....
Tak tímhle pravidlem se naše Julča řídí dokonale :-D  :-D :-D

14 Beallara Beallara | Web | 23. května 2015 v 21:18 | Reagovat

300 g špaldové mouky hladké
    180 g mrkve
    120 g másla
    6g prášku do pečiva
    6g skořice
    4 lžíce třtinového cukru
    2 lžíce medu
    1 lžička vanilkového prášku (nemusí být)
    1 vejce
    pár lžic vody

Postup přípravy

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mrkev, změklé máslo a vejce. Postupně během zpracovávání těsta přidáváme vodu dokud nám všechny suroviny nedrží pohromadě. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova asi 10 minut na 180 stupňů.

15 Zdenka Zdenka | 24. května 2015 v 11:41 | Reagovat

[14]: Teda ty jsi rychlik :-) Tak moc diky za recept, určitě je brzy vyzkouším :-)  :-)

16 Melissa Melissa | Web | 24. května 2015 v 11:52 | Reagovat

Rebarboru zrovna nemusím, ale tvůj koláč vypadá dobře:)Jinak kočky jsou úžasné v tom jaké si vždy dokážou vyhledat místo k odpočinku,vždycky člověka překvapí:) :-)

17 Helena Helena | E-mail | Web | 24. května 2015 v 18:36 | Reagovat

Na rebarboru se musím kouknout, pokud nekvete, mohlo by být na koláč. :-)Čepička je parádní a Jůlinka nemá chybu. :D  :D  :D  :D  :D

18 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 25. května 2015 v 6:47 | Reagovat

[16]:Však si ho můžeš udělat bez rebarbory ;-)  :-) To je pravda, ty nás překvapují neustále :-D  :-D

[17]: Helenko, já jsem si říkala, že když kvete, tak už asi nééé....Ale u mě to asi ještě potrvá, než pokvete :-) Děkuji :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama